"Радянський спадок". Резніков анонсував зміни в системі мобілізації та роботі військкоматів

Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (військккоматіи) мають перетворитися на сучасні ЦНАПи. Про це сказав  міністр оборони України Олексій Резніков під час телемарафону.

"Ми сьогодні серйозно працюємо над трансформацією. Наша система мобілізації, система резерву, центри комплектації – колишні військкомати – це все радянський спадок. Нам його треба принципово змінювати, робити інший підхід. Максимальна цифровізація", – сказав він.

За його словами, військкомати мають стати Центрами надання адміністративних послуг.

Крім того, Резніков виступив за скасування призову та перехід на контрактну армію.

"Нам потрібно змінювати підхід, потрібно скасовувати призов, робити професійну армію, але робити зрозумілий пошаровий реєстр резерву на випадок повномасштабної війни, на випадок вторгнення. Це означає, що головним нашим капіталом є люди і з ними треба працювати", - зазначив міністр.

Як повідомлялося раніше, у Міноборони вирішили перевірити українських воєнкомів на доброчесність.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті