У Міноборони вирішили перевірити українських воєнкомів на доброчесність

Керівників Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки перевірять на доброчесність та ефективність виконання службових обов’язків. Про це заявив заступник міністра оборони України Олександр Павлюк у ефірі телемарафону 29 червня.

Зазначається, що перевірку будуть проводити представники НАЗК, ДБР, СБУ, Нацполіція та ЗСУ.

"Отримав завдання від президента щодо створення робочої групи. Це важливе питання сьогодення, оскільки в інфопросторі дуже багато негативу про діяльність територіальних центрів комплектування. Тому робоча група створена", - сказав Павлюк.

Він наголосив, що буде створена група від ЗСУ, яка буде аналізувати виконання завдань, приймати відповідну інформацію від людей, аналізувати її.

Павлюк зазначив, що ймовірно, не вдасться провести широкомасштабну перевірку. Проте, він має надію, що можна буде встановити, наскільки кожен керівник відповідає вимогам, що ставляться до нього.

Після перевірки буде проведений аналіз отриманих даних, після чого будуть розроблені пропозиції для керівництва держави щодо подальших заходів з поліпшення роботи військкоматів.

Нагадаємо, одеського обласного "воєнкома" Борисова звільнили з посади за рішенням Ставки. Раніше резидент Володимир Зеленський на засіданні Ставки доручив головнокомандувачу Валерію Залужному звільнити одеського воєнкома Євгена Борисова, у якого знайшли  нерухомість в Іспанії.

Як повідомлялося, Державне Бюро розслідувань порушило кримінальну справу проти начальника Одеського територіального центру комплектування Євгена Борисова. За даними слідства,  за винагороду посадовець давав вказівку підлеглим не призивати тих чи інших осіб. 

 

Статті

Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Всі статті