Питання про F-16: Салліван прокоментував можливість передачі Україні винищувачів

Передача Україні винищувачів F-16 не стоїть у пріоритеті, але це питання буде обговорюватися в майбутньому. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван в ефірі ABC News, - передає УНН.

Радник американського лідера зазначає, що на кожному етапі війни Україна повинна отримувати всю найнеобхіднішу зброю.

Зокрема, на початку повномасштабного вторгнення це були протитанкові ракетні комплекси Javelin і переносні зенітні ракетні комплекси Stinger.

На другому етапі Україні надали артилерію для стримування наступу окупантів на сході країни.

"На даному етапі критично важливим елементом є здатність до наземного маневрування. А це означає танки, бронетранспортери, бойові машини піхоти. Тому президент і зазначає, що сфокусований на цих можливостях. А питання про F-16 - це питання на майбутнє", - додав Салліван.

Відповідаючи на запитання про те, чи можуть США в майбутньому схвалити постачання таких винищувачів в Україну, Салліван заявив, що не може виходити за рамки сказаного президентом. Нагадаэмо, що президент США Джо Байден заявив, що “поки що” виключає можливість відправки новітніх американських винищувачів F-16 Україні.

Також заступник голови комітету парламенту з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв заявив, що “авіаційне лобі” Києва в США “активно запрацювало” і зараз є домовленість спільно працювати над передачею країні винищувачів F-16.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті