Пєсков заявив, що жодних масових заворушень у Башкортостані не було

Спікер Кремля заявив, що акції в Башкирії не можна назвати масовими. Про це він сказав сьогодні, 19 січня, під час брифінгу, - пишуть росЗМІ.

"Я не погодився б із формулюванням "масові заворушення і масові протести". Там немає масових заворушень і масових протестів, - сказав Пєсков. - Там є окремі прояви". Вони "належать до компетенції місцевої влади та органів правопорядку", додавав речник Кремля.

Коментуючи той факт, що кримінальну справу було порушено саме за ст. 212 КК РФ (масові заворушення), Пєсков пояснив: "Я в цьому разі використовував не юридичний термін, а термін, який визначає кількість людей, які беруть участь. Бо запитання було саме так сформульовано. У неюридичному плані я не погоджуся, що це були якісь масові акції".

Нагадаємо, що 17 січня Баймакський районний суд Башкирії засудив екоактивіста Фаїля Алчінова, внесеного до переліку терористів та екстремістів, до чотирьох років колонії за розпалювання ненависті за національною ознакою. Того ж дня біля будівлі суду сталися заворушення, постраждали кілька людей. Шестеро учасників акції дістали адміністративні арешти на строк до 13 діб.

Як повідомлялося, у мережі був поширений ролик із жителькою Башкортастану, яка закликала учасників війни РФ проти України з регіону залишати позиції і повертатися на батьківщину.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті