П'ятеро російських офіцерів зникли після відмови воювати в Україні

П'ятеро офіцерів російської армії зникли після відмови воювати в Україні. Про це повідомляє "Настоящее Время" з посиланням на видання Astra.

Рапорти про відмову брати участь у бойових діях офіцери, як зазначає видання, написали у липні. Всі вони відмовилися вести особовий склад у бій із помітно переважаючими силами супротивника. Потім офіцерів перевели до спеціального центру у населеному пункті Брянка Луганської області, після чого вони перестали виходити на зв'язок.

Мати одного з зниклих офіцерів, старшого лейтенанта Руслана Леванова, повідомила виданню Astra, що її син написав рапорт на звільнення зі збройних сил РФ після того, як отримав наказ взяти бойову точку "будь-якою ціною", не зважаючи на людські втрати. Після цього, за словами матері Леванова, його відправили до Брянки, до так званого Центру відновлення бойової стійкості військовослужбовців, куди його привезли в багажнику автомобіля.

Аналогічні історії розповідають родичі інших офіцерів: Олександра Свечіхіна, Дмитра Щербінкіна, Дмитра Волкова та ще одного військовослужбовця, чиє прізвище рідні називати відмовилися. За словами близьких, у Брянці на офіцерів чинився моральний тиск, а потім них перевели до якогось підвалу. Після чого зв'язок із ними зник.

Рідні офіцерів влітку зверталися до військової прокуратури, але не отримали чіткої відповіді про місцезнаходження військовослужбовців. Співробітники офіцерів припускають, що тих могли вбити в ході "моральної обробки" і повідомляють про побиття та тортури в "центрі перевиховання" у Брянці.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті