Путіна притягнуть до відповідальності за військові злочини – заява країн G7

Воєнні злочини не можуть залишатися безкарними, російського диктатора Володимира Путіна буде притягнуто до відповідальності. Про це йдеться у заяві країн Великої сімки за підсумками віртуальної зустрічі міністрів закордонних справ, повідомляє ЛІГА.

Члени G7 підкреслили, що воєнні злочини та інші злочини, скоєні російськими збройними силами, зокрема пов'язані з убивствами мирних жителів, тортурами, повідомленнями про страти, сексуальне насильство та депортацію, у тому числі дітей, до Росії, не можуть залишатися безкарними.

Країни Великої сімки притягнуть президента Путіна та винних до відповідальності відповідно до міжнародного права.

Члени G7 наголосили на активізації зусиль з надання допомоги українському народу цієї зими.

Країни G7 зобов'язалися активізувати та тісно координувати зусилля щодо задоволення невідкладних потреб України у військовій та оборонній техніці, особливо у протиповітряній обороні.

Члени G7 також підтвердили свою повну рішучість продовжувати координувати фінансову, матеріальну, гуманітарну, оборонну, політичну, технічну та правову допомогу для підтримки захисту України її суверенітету та територіальної цілісності.

Країни G7 будуть підтримувати та посилювати економічний тиск на Росію та тих, хто ухиляється та підриває обмежувальні заходи.

"Росія може припинити цю війну негайно, припинивши напади на Україну, повністю і беззастережно вивівши свої сили та техніку з усієї території України, в межах її міжнародно визнаних кордонів. Члени G7 знову закликали Росію зробити це негайно", – йдеться у спільній заяві.

Нагадаємо, Путін продовжує знімати із себе відповідальність за ведення тривалої війни в Україні.

Статті

Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Всі статті