Путіна притягнуть до відповідальності за військові злочини – заява країн G7

Воєнні злочини не можуть залишатися безкарними, російського диктатора Володимира Путіна буде притягнуто до відповідальності. Про це йдеться у заяві країн Великої сімки за підсумками віртуальної зустрічі міністрів закордонних справ, повідомляє ЛІГА.

Члени G7 підкреслили, що воєнні злочини та інші злочини, скоєні російськими збройними силами, зокрема пов'язані з убивствами мирних жителів, тортурами, повідомленнями про страти, сексуальне насильство та депортацію, у тому числі дітей, до Росії, не можуть залишатися безкарними.

Країни Великої сімки притягнуть президента Путіна та винних до відповідальності відповідно до міжнародного права.

Члени G7 наголосили на активізації зусиль з надання допомоги українському народу цієї зими.

Країни G7 зобов'язалися активізувати та тісно координувати зусилля щодо задоволення невідкладних потреб України у військовій та оборонній техніці, особливо у протиповітряній обороні.

Члени G7 також підтвердили свою повну рішучість продовжувати координувати фінансову, матеріальну, гуманітарну, оборонну, політичну, технічну та правову допомогу для підтримки захисту України її суверенітету та територіальної цілісності.

Країни G7 будуть підтримувати та посилювати економічний тиск на Росію та тих, хто ухиляється та підриває обмежувальні заходи.

"Росія може припинити цю війну негайно, припинивши напади на Україну, повністю і беззастережно вивівши свої сили та техніку з усієї території України, в межах її міжнародно визнаних кордонів. Члени G7 знову закликали Росію зробити це негайно", – йдеться у спільній заяві.

Нагадаємо, Путін продовжує знімати із себе відповідальність за ведення тривалої війни в Україні.

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті