"Путін хотів знищити Україну, а отримає наше друге народження" – Кучма

Другий Президент України Леонід Кучма переконаний, що замість знищення України путін отримає її друге народження. Про це він розповів в інтерв'ю ВВС, опублікованому 4 серпня.

"Психологічно, як людина свого покоління, я був готовий до війни – адже ще дитиною пережив першу фашистську окупацію моєї Батьківщини, – сказав Кучма. – Щодо агресивної природи путінської росії, у мене ілюзій теж не було ще з 2003 року, коли під час першої спроби московського зазіхання на український Крим я наказав стріляти на поразку, якщо росіяни спробують увірватися на наш острів Тузла. І я розумів реальний рівень російської загрози, адже був непогано поінформований із різних джерел".

За словами екс-президента, його, як і більшість мирних жителів країни, російське повномасштабне вторгнення застало у ліжку.

"Така вже традиція, напевно, у всіх фашистів, незалежно від країни та епохи, нападати на нас о четвертій ранку, – підкреслив він. – Мені відразу пропонували евакуюватися за кордон. Я відмовився".

На думку Кучми, запорука перемоги України – єдність народу, армії та влади, "така собі "українська тріада", яку не подолає навіть ядерна тріада РФ. 

За словами Кучми, можливо, "якісь поточні рішення Президента викликають суперечки серед різних груп суспільства або політичних сил". "На найвищому, стратегічному рівні, як мені здається, Зеленський все робить правильно", – наголосив Кучма.

Акцентується, що це перше і поки що єдине інтерв'ю Кучми після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Раніше повідомлялося, що Зеленський назвав росію "номером один серед терористів".

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті