Путін запевняє, що в Росії не 1937 рік. Він нічого не знає про репресії за пости в соцмережах

Президент РФ Володимир Путін заявив, що йому не відомі імена представників російської інтелігенції, яких заарештували і віддали під суд нібито за "виправдання тероризму". Так він відповів на запитання одного з російських журналістів.

Як приклад жорстоких репресій проти "іноагентів", журналіст назвав соціолога Бориса Кагарлицького (порушено справу про виправдання тероризму за пост про вибух на Керченському мосту) і театрального режисера Євгенію Беркович (її звинувачують за статтею про виправдання тероризму через спектакль про росіянок, завербованих терористичним угрупованням "Ісламська держава"). "Чи не нагадує це 1937 рік", - досить несподівано запитав завжди лояльний до влади редактор "Коммерсанта" Андрій Колесников. 

Відповідь Путіна, навпаки, була очікуваною. "У нас 2023-й, і РФ перебуває у стані збройного конфлікту із сусідом. Я думаю, що певне ставлення до тих людей, які завдають нам шкоди всередині країни, має бути. Я можу чесно сказати: я не знаю навіть, про кого ви говорите. Я прізвища ці чую вперше...", - заявив російський диктатор.

Він традиційно перевів стрілки на Україну.  "На Україні за це розстрілюють... Там убили кілька людей, тільки-но вони відкрили рот", - видав він черговий фейк.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті