При деокупації Сєвєродонецька відновлювати життя в ньому буде небезпечно через замінування та стан будинків – Стрюк

Після деокупації Сєвєродонецька виконувати в ньому будь-які роботи з відновлення буде небезпечно через те, що під’їзди до міста заміновані, а практично всі багатоповерхові будівлі перебувають в жахливому стані. Про це повідомив голова Сєвєродонецької МВА Олександр Стрюк в ефірі "Еспресо" 30 листопада.

"При будь-яких відновлюваних роботах ми стикнемося з невизначеністю у безпековому плані", – сказав Стрюк.

Він підкреслив, що територія навколо міста замінована окупантами.

Стрюк також зауважив, що в житлових кварталах окупанти й колаборанти систематичного розмінування не проводили – отже, біля будинків місяцями лежать нерозірвані снаряди.

Уточнюється, що при цьому стан багатоповерхових будинків, постраждалих від обстрілів, ще сильніше погіршився й став більш небезпечним через погодні умови.

Стрюк зазначив, що в місті все частіше чути відлуння бойових дій, які потроху наближаються до Севєродонецька, і через це колаборанти перебувають у напруженому стані.

"Чекаємо на добрі новини від ЗСУ", – підкреслив голова МВА.

Раніше повідомлялось, що гарні новини від ЗСУ з приводу деокупації Кремінної та Сватового ми почуємо вже найближчим часом.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті