Протягом найближчих двох тижнів у кожній області України один день пройде без відключень світла – Укренерго

У кожній з областей України в один із днів протягом двох тижнів буде скасовано обмеження на електропостачання. Про це 7 лютого у Telegram повідомила прес-служба "Укренерго".

"По всій Україні, починаючи з 8 лютого, буде змінено ліміти споживання. По кожній області протягом одного тижня протягом двох тижнів не буде обмежень, а в інші дні можливі зміни у звичних графіках відключень. Це необхідно для того, щоб були проведені вимірювання фактичного споживання у кожній області", - повідомили у компанії.

На час вимірів у конкретній області знімуть обмеження споживання електроенергії. Однак, оскільки в енергосистемі дефіцит потужності, викликаний російськими атаками, в інших областях цього дня ліміти споживання можуть знизити.

"Але енергетики будуть робити все можливе, щоб споживачі не відчули додаткового дискомфорту через проведення вимірювань", - додали в Укренерго.

Попередній графік проведення вимірювання по всій Україні має такий вигляд:

  • 8 лютого: Запорізька, Донецька, Миколаївська області;
  • 9 лютого: Харківська, Херсонська, Хмельницька області;
  • 10 лютого: Волинська, Київська область;
  • 13 лютого: Вінницька, Кіровоградська, Чернігівська, Закарпатська області;
  • 14 лютого: Полтавська, Черкаська, Рівненська, Луганська області;
  • 15 лютого: Житомирська, Івано-Франківська, Сумська та Тернопільська області;
  • 16 лютого: Дніпропетровська область;
  • 17 лютого: місто Київ, Чернівецька область;
  • 20 лютого: Львівська, Одеська.

Вимірювання споживання необхідно для того, щоб зрозуміти, скільки електроенергії споживає кожна область за нормальної роботи енергосистеми. Відповідні дані будуть використовуватися для коригування обсягів лімітів для кожної області, щоб забезпечити рівномірний розподіл.

"Водночас зазначаємо, що у разі повторення Росією масованих ракетних обстрілів з енергетичної інфраструктури і, як наслідок, виникнення значного дефіциту доступної потужності в енергосистемі України, проведення режимних вимірювань мають бути перенесені до стабілізації ситуації", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні знизився дефіцит енергії, незважаючи на зростання споживання.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті