Протягом найближчих двох тижнів у кожній області України один день пройде без відключень світла – Укренерго

У кожній з областей України в один із днів протягом двох тижнів буде скасовано обмеження на електропостачання. Про це 7 лютого у Telegram повідомила прес-служба "Укренерго".

"По всій Україні, починаючи з 8 лютого, буде змінено ліміти споживання. По кожній області протягом одного тижня протягом двох тижнів не буде обмежень, а в інші дні можливі зміни у звичних графіках відключень. Це необхідно для того, щоб були проведені вимірювання фактичного споживання у кожній області", - повідомили у компанії.

На час вимірів у конкретній області знімуть обмеження споживання електроенергії. Однак, оскільки в енергосистемі дефіцит потужності, викликаний російськими атаками, в інших областях цього дня ліміти споживання можуть знизити.

"Але енергетики будуть робити все можливе, щоб споживачі не відчули додаткового дискомфорту через проведення вимірювань", - додали в Укренерго.

Попередній графік проведення вимірювання по всій Україні має такий вигляд:

  • 8 лютого: Запорізька, Донецька, Миколаївська області;
  • 9 лютого: Харківська, Херсонська, Хмельницька області;
  • 10 лютого: Волинська, Київська область;
  • 13 лютого: Вінницька, Кіровоградська, Чернігівська, Закарпатська області;
  • 14 лютого: Полтавська, Черкаська, Рівненська, Луганська області;
  • 15 лютого: Житомирська, Івано-Франківська, Сумська та Тернопільська області;
  • 16 лютого: Дніпропетровська область;
  • 17 лютого: місто Київ, Чернівецька область;
  • 20 лютого: Львівська, Одеська.

Вимірювання споживання необхідно для того, щоб зрозуміти, скільки електроенергії споживає кожна область за нормальної роботи енергосистеми. Відповідні дані будуть використовуватися для коригування обсягів лімітів для кожної області, щоб забезпечити рівномірний розподіл.

"Водночас зазначаємо, що у разі повторення Росією масованих ракетних обстрілів з енергетичної інфраструктури і, як наслідок, виникнення значного дефіциту доступної потужності в енергосистемі України, проведення режимних вимірювань мають бути перенесені до стабілізації ситуації", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні знизився дефіцит енергії, незважаючи на зростання споживання.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті