В Україні знизився дефіцит енергії, попри зростання споживання – Укренерго

Дефіцит електроенергії в Україні знизився, попри зростання споживання через морози. Про це 5 лютого у Telegram повідомляє прес-служба "Укренерго".

"Поступово зростає споживання через посилення морозів. Більше стрімке зростання очікується завтра, з початком робочого тижня. Після ремонту в мережу повернулися два блоки на теплових електростанціях. Одночасно один блок вивели в аварійний ремонт", - повідомили в компанії.

Також наголошується, що протягом доби продовжувався імпорт електроенергії з інших країн. Все це дозволило знизити дефіцит електроенергії, але він все ще зберігається на суттєвому рівні та обсягів генерації не вистачає для повного покриття споживання.

Зазначається, що електроенергія, що виробляється, розподіляється на забезпечення процесів, необхідних для роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також на покриття потреб промисловості та населення. При цьому у Київській та Одеській областях є мережеві обмеження.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві, Київській та Дніпропетровській областях півдня не вимикатимуть світло.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті