В Україні знизився дефіцит енергії, попри зростання споживання – Укренерго

Дефіцит електроенергії в Україні знизився, попри зростання споживання через морози. Про це 5 лютого у Telegram повідомляє прес-служба "Укренерго".

"Поступово зростає споживання через посилення морозів. Більше стрімке зростання очікується завтра, з початком робочого тижня. Після ремонту в мережу повернулися два блоки на теплових електростанціях. Одночасно один блок вивели в аварійний ремонт", - повідомили в компанії.

Також наголошується, що протягом доби продовжувався імпорт електроенергії з інших країн. Все це дозволило знизити дефіцит електроенергії, але він все ще зберігається на суттєвому рівні та обсягів генерації не вистачає для повного покриття споживання.

Зазначається, що електроенергія, що виробляється, розподіляється на забезпечення процесів, необхідних для роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також на покриття потреб промисловості та населення. При цьому у Київській та Одеській областях є мережеві обмеження.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві, Київській та Дніпропетровській областях півдня не вимикатимуть світло.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті