Пропаганда на новому рівні: окупанти "винайшли" метод видавати трупи своїх військових на Кремінському напрямку за муляжі

З огляду на величезні втрати росіян на Кремінському напрямку на Луганщині російська пропаганда знайшла новий метод їх приховувати: трупи росіян, які потрапляють на відео, почали видавати за "муляжі", нібито завезені до Кремінського лісу українськими військовими. Пропагандистську інформацію окупанти вклали у вуста топ-кадирівця Апти Алаудінова - командира "Ахмата", заступника начальника головного управління з військово-політичної роботи міноборони РФ. Відповідний ролик розмістили пропагандистські ЗМІ 25 травня.

"Бійці групи "Аїда" спецпризначенців "Ахмат" знайшли в Серебрянському лісництві на кременській ділянці фронту на українських позиціях "студію" для зйомки фейків про успіхи ЗСУ... В опорному пункті були муляжі тіл військовослужбовців у російській формі, фрагменти російської екіпіровки, фарби, що імітують кров, та інший реквізит", - ідеться в повідомленні.

"Кароче, є окоп із муляжами трупів! Це муляжі, зрозумів!" - збуджено говорить за кадром голос кадироиця, обличчя якого приховано.

Алаудінов тим часом розповідає пропагандистам подробиці про "студію з муляжами".

Раніше було опубліковано відео з відбитих позиції окупантів на території Серебрянського лісництва в Луганській області.

Раніше також повідомлялося, що ЗСУ поліпшили тактичне становище в районі Серебрянського лісництва на Луганщині, і що над Серебрянським лісництвом на Луганщині встановили український прапор за 80 метрів від позицій ворога.

Щодо Апти Алаудінова, колишнього секретаря Радбезу Чечні Алаудінова, який командував "Ахматом" у Кремінній, Рубіжному та Сєвєродонецьку, - повідомлялося, що СБУ оголосила його в розшук. Алаудінова обвинувачують у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб, що призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110), та у здійсненні пособництва у веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України)

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті