Прем’єри Польщі та Фінляндії підтримали конфіскацію російських активів на користь України

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вкотре запропонував конфіскувати активи РФ в Європейському Союзі на користь України. Фінська прем'єрка Санна Марін підтримала цю ідею. Про це повідомляє Еспрессо з посиланням на видання Yle 20 листопада.

"Заморожені кошти росіян мають бути використані на користь українців", - заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький на пресконференції прем'єр-міністрів у Гельсінкі.

Зокрема Польща та Фінляндія планують просувати конфіскацію активів на наступному саміті ЄС.

За словами польського прем'єр-міністра, конфісковані кошти мають бути використані на користь України. Моравецький підкреслив, що "по росії треба вдарити сильніше, ніж вона очікує".

Прем'єр Польщі підтримала його фінська колега Санна Марін Зокрема вона висловила сподівання, що комісія знайде "законні рішення для здійснення цих дій".

Разом з тим, прем'єри обговорили майбутнє членство Фінляндії в НАТО, актуальні питання ЄС та двосторонні відносини. Для Моравецького це був перший візит до Фінляндії з часу перебування на посаді глави уряду Польщі у 2017 році.

Як повідомлялося раніше, Світовий конгрес українців закликав заморожувати російські активи.

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті