Прем'єр-міністр Італії переконала Орбана не перешкоджати Україні - ЗМІ

Прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні спромоглася переконати угорського колегу Віктора Орбана відмовитися від накладання вето на початок переговорів з Україною про приєднання до Європейського союзу. Про це повідомляє "Слово і діло" з посиланням на газету Libero.

Зазначається, що Мелоні змогла донести до колеги необхідність дати зелене світло переговорам про майбутнє членство в ЄС обох країн (Україні та Молдови), а також наданню Грузії статусу країни-кандидата на вступ до Євросоюзу.

"Під час голосування по Києву угорський прем'єр залишив залу, але це була стратегія, заздалегідь узгоджена з Римом", – йдеться у матеріалі.

У повідомленні нагадується, що на саміті Європейського Союзу в Брюсселі в четвер, 14 грудня, лідери країн-членів Європейського Союзу на саміті у Брюсселі вирішили розпочати переговори з Україною про вступ до блоку.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан розповів, що під час саміту вісім годин відмовляв лідерів Євросоюзу від "поганого рішення" розпочати переговори з Україною щодо вступу. Також Орбан повідомив, що наклав вето на рішення щодо довгострокової програми бюджетної допомоги Україні обсягом 50 млрд євро, а його політичний радник Балаж Орбан пригрозив Європейському союзу подальшим шантажем із боку Будапешта в контексті вступу України до ЄС.

Як повідомлялося, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Україна обов'язково отримає 50 мільярдів євро допомоги, про які 26 лідерів домовилися на саміті ЄС – навіть якщо Угорщина продовжить блокувати угоду про бюджет.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті