Повернення полонених "азовців" в Україну гальмується росією - Координаційний штаб

Росія гальмує повернення військовополонених "азовців". Про це 11 квітня в Telegram повідомили представники Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

"Ми можемо хоч щодня вимагати повернення, але це нічого не змінить", - заявив представник штабу.

Таким чином він прокоментував труднощі з поверненням полонених "азовців" під час зустрічі з сім'ями військовослужбовців Національної гвардії Окремого загону спеціального призначення "Азов". Також під час розмови учасники зустрічі обговорювали питання підтвердження полону з боку росії.

Представник "Азова" повідомив, що не всі виходили з Азовсталі під наглядом міжнародних організацій. Так, 16 і 17 травня 2022 року захисники евакуювалися без представників Міжнародного комітету Червоного Хреста, але на виході всі їхні прізвища записували і переліки передали в НГУ. 18-20 травня спостерігачі МКЧХ анкетували тих, хто залишав укріплення заводу.

"Додаткова інформація в нас від тих, кого вдалося звільнити з полону. Для нас важливо знати, де наші хлопці, і ми вимагаємо їхнього звільнення. Вид обліку не має значення, тому що росія не веде з нами жодного листування. Тобто ми не можемо написати в РФ: а ну підтвердіть нам негайно того і того. Ворог не реагує навіть на запити міжнародних організацій", - підкреслив представник штабу.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що з російського полону повернулася захисниця "Азовсталі" Валерія "Нава" Карпиленко.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті