Поп Гундяєв, що агітував вбивати українців, розіслав пасквілі на "захист ченців Києво-Печерської лаври"

Патріарх РПЦ Кирил (Гундяєв) направив листа на захист ченців Києво-Печерської лаври політичним та релігійним лідерам країн світу. Про це пише "Deutsche Welle" 11 березня.

"Патріарх московський і всієї Русі Кирил направив послання релігійним та політичним лідерам світу із закликом не дозволити "вигнати" ченців Української православної церкви з Києво-Печерської лаври", – сказано у повідомленні.

Уточнюється, що звернення були направлені, зокрема, главам помісних Православних церков, Папі Римському Франциску, главі Англіканського співтовариства архієпископу Кентерберійському Джастіну Уелбі, генсекам ООН та ОБСЄ Антоніу Гутеррішу та Гельзі Марії Шмід, генеральному секретарю Ради Європи та Генеральному секретарю Ради Європи Марії Пейчинович-Бурич та іншим релігійним і політичним лідерам.

Нагадаємо, Патріарх РПЦ Кирило (Гундяєв) заявив, що кожна парафія має допомагати окупантам "СВО" вбивати українців 

Раніше повідомлялось, що ченці УПЦ МП мають залишити Києво-Печерську лавру до кінця березня.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті