Ченці УПЦ МП мають залишити Києво-Печерську лавру до кінця березня

Національний заповідник "Києво-Печерська Лавра" планує не продовжувати оренду Лаври для ченців УПЦ МП. Про це 10 березня повідомляється на офіційному сайті Національного заповідника "Києво-Печерська Лавра".

Причиною розірвання договору про безоплатне користування майном зазначено рішення РНБО, а також укладання Міжвідомчої робочої групи та лист Мінкульту. Тепер ченцям радять покинути монастир до 29 березня.

"З огляду на висновки Міжвідомчої робочої групи та листа Міністерства культури та інформаційної політики України від 09.03.2023 №06/34/2234-23, на підставі п. 8.1. Договору, Заповідник попереджає про розірвання Договору з 29.03.2023 року", - повідомляється на сайті Нацзаповідника.

Керівництво заповідника також запропонувало УПЦ надати список осіб для включення до складу комісії з прийняття-передачі державного майна. Список необхідно надати до 13 березня цього року. Він має складатися із двох-трьох людей.

Нагадаємо, раніше митрополит Епіфаній заявив, що згодом уся Києво-Печерська лавра перейде до ПЦУ.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті