Понад 30 тисяч зеків із ПВК "Вагнер" повернулися до росії — Пригожин

Після участі в загарбницькій війні в Україні до росії повернулися 32 тисячі колишніх ув'язнених, які були завербовані до ПВК “Вагнер” в обмін на помилування. Про це повідомив, ватажок “вагнерівців” Євген Пригожин у Telegram.

За його словами, найманцями ПВК “Вагнер” стали 50 тисяч ув'язнених, з яких близько 20% загинули.

Повернення з загарбницької війни такої кількості в’язнів ще раніше викликало занепокоєння у російських правозахисників, які розуміють до чого призведе поява достроково звільнених злочинців, яких помилували лише завдяки тому, що вони вбивали українців. У деяких випадках “вагнерівці”, повертаючись додому, вже скоїли нові злочини.

Однак, Пригожин заявив, що колишні засуджені, які повернулися з фронту, буцімто, скоїли менше злочинів, ніж ті, хто вийшов на волю після відбуття покарання. За його даними, серед тих, хто вийшов на волю після війни, було зареєстровано лише 83 злочини.

Нагадаємо, факт вербування ув'язнених з російських в'язниць для участі у військових діях в Україні став відомим влітку 2022 року. Засудженим обіцяли грошові виплати та помилування за їхню згоду воювати в Україні.

Як повідомлялося, у Шойгу відмовилися приймати пригожинський варіант "контракту" ПВК "Вагнер" із МО РФ. 

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті