Понад 2 тис дітей із тимчасово окупованих територій України було примусово вивезено до Білорусі

Понад 2 тисячі дітей із тимчасово окупованих територій України було примусово вивезено до Білорусі. Про це повідомляє Телеграм-канал Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України з посиланням на Укрінформ.

Зазначається, що за даними білоруського Народного антикризового управління, минулого року на територію Білорусі депортовано 1150 українських дітей, з початку цього року – вже тисячу. Всього відомо про щонайменше 2150 депортованих дітей. 

Переміщення дітей з окупованої Донеччини відбувається за допомогою фонду «Дельфін» і білоруського фонду Олексія Талая. Відомо про чотири місця перебування українських дітей – три в Мінській області й одне – у Гомельській.

Представники організації наголосили, що матеріали їхнього розслідування передано в українську прокуратуру, також із ними ознайомлено Європейський парламент і Раду Європи.

Як повідомлялося, ОБСЄ визнала депортацію українських дітей росіянами військовим злочином.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті