Лукашенко про можливість вступити у війну проти України: "Ми хочемо собі проблем?"

Білоруський диктатор Лукашенко заявив, що Білорусь не буде вступати у війну проти України, оскільки це може призвести до безлічі проблем, зокрема до ударів України у відповідь. Про це він сказав в інтерв'ю журналістам 12 квітня.

"Білорусь, у війну, в Україну, - це все заклики на користь НАТО. Це вони хочуть і роблять усе, щоб нас втягнути у війну з Україною. Що станеться? Ви знаєте, тисячу кілометрів фронт у України зараз. Думаєте просто? Непросто. Тисячу п'ятсот приблизно кордон і у нас з Україною. І ще на Балтійському, польському напрямку 1500, три тисячі кілометрів. Нам із вами доведеться цей фронт закрити, якщо ми вступимо у війну. Ми зможемо це зробити? Не зможемо, це я вам кажу, не зможемо. Ми хочемо собі проблем? Не хочемо. Це по-друге. А по-перше, можливо, Україні, так само як і сьогодні Росії, знадобиться така Білорусь...", - сказав Лукашенко.

"Ну ви знаєте, це найпростіше рішення. Завтра "Іскандер" поставимо, вистрілив ракету, я не кажу про ядерну боєголовку, тицьнув, і високоточна зброя полетіла в Київ. Це найпростіше. Треба розуміти наслідки. Що півкраїни у нас розташоване всього за сто кілометрів від Києва, зокрема Мозерський НПЗ, який, на щастя, сьогодні працює без перебоїв, модернізований, і ви заправляєтеся паливом... ", - нагадав диктатор.

"Тобто якщо ми сьогодні вступимо у війну з Україною, це нічого б не дало, тому що у них кордон із Білоруссю забарикадований так, що туди не підійти, він замінований повністю, забетонований, і 120 тисяч військовослужбовців на цьому кордоні. Ну вони хочуть на фронт їх кинути проти Росії, а тут французів поставити. Ми чекаємо", - закінчив свою промову Лукашенко.

Як повідомлялося, білоруський диктатор Лукашенко заявив, що настав час для мирних переговорів між Росією та Україною на основі Стамбульських домовленостей 2022 року.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті