Польські бойові медики у Бахмуті: "Доки в окопах перебуватиме хоч один український солдат, ми теж там будемо" 

"Доки в окопах перебуватиме хоч один український солдат, ми теж там будемо", - заявив "Польському радіо" Дам'ян Дуда - керівник групи бойових медиків «W międzyczasie», яка нині рятує життя військових на Бахмутському напрямку.

Зазначається, що польські волонтери з групи бойових медиків близько двох тижнів тому дісталися позицій у Бахмуті та почали свою роботу на передовій.

«На даний момент у Бахмуті працює одна команда з кількох людей разом з українськими підрозділами. Завдання хлопців полягає у тому, щоби забирати поранених з передової, стабілізувати та транспортувати їх до лікарні - з Бахмута у відносно безпечні місця, тобто лікарні та пункти стабілізації життя», - каже Дам'ян Дуда.

Уточнюється, що групу польських медиків, яка зараз перебуває в Бахмуті, вибрали з 200 осіб, які зголосилися вирушити на фронт і допомагати там.

Дам'ян Дуда зазначив, що мовного бар'єру у поляків немає.

"Немає проблем зі спілкуванням. Українські колеги повністю нам довіряють. Коли ми були у Соледарі, то працювали з 46-ою окремою аеромобільною бригадою, з командиром батальйону Анатолієм, позивний "Купол". І ми дуже раді, що могли працювати з командиром батальйону, з хорошим командиром, тому що оборона Соледару була однією з найгероїчніших подій, які я бачив у своєму житті. Проблем зі спілкуванням, коли йдеться про отримання інформації про українських військових, про те, де знаходяться поранені, не було", - підкреслив Дам'ян Дуда.

На запитання, чи бачив він зворушливе відео, як польський медик рятує життя українського військового - вони їдуть в машині, і медик його заспокоює, кажучи: «Не хвилюйся, братику, все буде добре», Дуда зізнався: «Так, це був я. Ми везли хлопця з Соледару, який мав дуже важкі поранення голови. Крім того, він захлинався кров’ю. Тож все відбувалося дуже швидко. На щастя, його вдалося довезти до пункту стабілізації життя. І, наскільки мені відомо, хлопець вижив».

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті