Польські бойові медики у Бахмуті: "Доки в окопах перебуватиме хоч один український солдат, ми теж там будемо" 

"Доки в окопах перебуватиме хоч один український солдат, ми теж там будемо", - заявив "Польському радіо" Дам'ян Дуда - керівник групи бойових медиків «W międzyczasie», яка нині рятує життя військових на Бахмутському напрямку.

Зазначається, що польські волонтери з групи бойових медиків близько двох тижнів тому дісталися позицій у Бахмуті та почали свою роботу на передовій.

«На даний момент у Бахмуті працює одна команда з кількох людей разом з українськими підрозділами. Завдання хлопців полягає у тому, щоби забирати поранених з передової, стабілізувати та транспортувати їх до лікарні - з Бахмута у відносно безпечні місця, тобто лікарні та пункти стабілізації життя», - каже Дам'ян Дуда.

Уточнюється, що групу польських медиків, яка зараз перебуває в Бахмуті, вибрали з 200 осіб, які зголосилися вирушити на фронт і допомагати там.

Дам'ян Дуда зазначив, що мовного бар'єру у поляків немає.

"Немає проблем зі спілкуванням. Українські колеги повністю нам довіряють. Коли ми були у Соледарі, то працювали з 46-ою окремою аеромобільною бригадою, з командиром батальйону Анатолієм, позивний "Купол". І ми дуже раді, що могли працювати з командиром батальйону, з хорошим командиром, тому що оборона Соледару була однією з найгероїчніших подій, які я бачив у своєму житті. Проблем зі спілкуванням, коли йдеться про отримання інформації про українських військових, про те, де знаходяться поранені, не було", - підкреслив Дам'ян Дуда.

На запитання, чи бачив він зворушливе відео, як польський медик рятує життя українського військового - вони їдуть в машині, і медик його заспокоює, кажучи: «Не хвилюйся, братику, все буде добре», Дуда зізнався: «Так, це був я. Ми везли хлопця з Соледару, який мав дуже важкі поранення голови. Крім того, він захлинався кров’ю. Тож все відбувалося дуже швидко. На щастя, його вдалося довезти до пункту стабілізації життя. І, наскільки мені відомо, хлопець вижив».

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті