Поліція у Москві провела облави в гей-клубах

У Москві поліція провела масові рейди і перепис відвідувачів у ЛГБТ-клубах після заборони Верховним судом ЛГБТ-руху. Про це повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times.

У клубі на Малій Якиманці, де проходила вечірка для ЛГБТ-ком'юніті, де було близько 300 осіб, увірвалася поліція під приводом пошуку наркотиків у закладі. У клубі відбулися затримання. "Посеред вечірки зупинили музику і почали проходити в зали [поліція]. На вечірці були також громадяни інших держав. На виході фотографували паспорти без дозволу це зробити. Схема відпрацьована, так закривали схожі клуби в Пітері. У когось паніка", - розповів очевидець каналу "Осторожно, Москва".

Рейди почалися в Москві пізно ввечері 1 грудня. Силовики також прибули до закладу біля метро "Автозаводська" і стрип-клубу для хлопців біля метро "Полянка". 

Також перший ЛГБТ-клуб позбувся приміщення через рішення суду про заборону "руху ЛГБТ". Петербурзький клуб "Центральна станція" оголосив про закриття після відмови працювати з ним орендодавця "через закон".

Як повідомлялося, верховний суд РФ визнав рух ЛГБТ "екстремістським" і заборонив його діяльність.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті