Під Херсоном велика група російських "чмобиків" вбила командира і здалася зі зброєю в полон - ЗМІ

У Херсонській області в полон українським захисникам здалася велика група частково мобілізованих росіян ("чмобиків"). Про це повідомляє 24 канал.

Зазначається, що всіх окупантів перекинули на одну з найгарячіших ділянок фронту без підготовки, спорядження та з наказом "стояти до кінця".

За даними джерел 24 каналу в українських спецслужбах, "чмобики", яких росія відправила на війну, не горіли бажанням брати участь у бойових діях. Через фактичний примус і неадекватне ставлення з боку командування мобілізовані вирішили здаватися в полон.

Перед тим, як зв'язатися з українською стороною, росіяни марно намагалися домовитися зі своїм керівництвом про відхід на другу лінію фронту, проходження хоча б короткого курсу молодого бійця та отримання мінімально потрібного спорядження. Проте їхні прохання були проігноровані.

Знаходження в зоні бойових дій для цілої групи цивільних росіян, яких за вказівкою путіна зробили комбатантами та відправили на забій, було коротким. Опинившись на передовій, їхня віра у "велич Росії" та підтримка війни проти України зіткнулася з жорстокою реальністю життя в окопах – восени і без теплих речей. Більше того, не всім "чмобикам" навіть видали персональну зброю. Дехто змушений був ділити один автомат на двох. Майже всі мобілізовані з групи, що здалася, не мали патронів. Їх просто перекинули на фронт, пообіцявши надати боєкомплект "найближчим часом". При цьому офіцери без жодних натяків пояснили "чмобикам", що назад їм дорогу закрито. Будь-який крок із позицій у напрямі російського тилу – їх розстрілюватимуть на місці загороджувальні загони.

"Втім, зважаючи на все, мобілізовані дійсно не хотіли воювати і ризикувати своїм життям, а якщо відступати назад для них означало стовідсоткову загибель, вони вирішили піти вперед з піднятими руками. Група мобілізованих за попередньою домовленістю вийшла у вказаний нашими бійцями квадрат. Техніки у них не було, тому здали нам тільки зброю. Отримали медичну допомогу, бо всі були хворі. Нагодовані, задоволені. Після допитів вирушать до табору. Житимуть у безпеці", – розповіли 24 каналу в українських спецслужбах.

Що цікаво, попередні домовленості із бійцями ЗСУ про здачу в полон окупанти проводили без участі свого безпосереднього командира. Він був також із мобілізованих, але дуже боявся покарання з боку російських спецслужб після полону. Мовляв, на нього могли повісити відповідальність за добровільну здачу. Тому солдатам, котрі хотіли жити, довелося вести переговори таємно. А ось під часу "Х" офіцер нижньої ланки почав чинити опір і намагався зчинити шум. Товариші зі зброї влаштували йому суд Лінча, після чого вирушили здаватися.

У повідомленні нагадується, що завдяки проекту "Хочу жити" кожен російський військовий, який не чинив тяжких злочинів, може зберегти собі життя та здатися. Якщо в полон він вирушить разом із технікою, окупант гарантовано отримає чималу суму після закінчення війни, а також можливість обрати паспорт будь-якої цивілізованої країни світу. Крім того, Україна гарантує всім бранцям прикриття перед росією – ніхто не дізнається, що вони склали зброю з власної волі, а не під час бою.

Повідомити про бажання здатися та отримати гарантію на збереження життя можна за номерами:

+38 066 580 34 98


+38 093 119 29 84

Також домовитися про здачу в полон можна у чат-боті у Телеграм.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті