Майже сто наборів продуктів і товарів першої необхідності отримали переселенці з Луганщини від ГО "ЦСР "Дієва громада" за серпень

Переселенці з Луганської області отримали майже сто наборів продуктів та інших побутових товарів першої необхідності протягом серпня завдяки співпраці громадської організації зі Старобільського району та Старобільської РДА. Про це "ОстроВу" повідомила голова ГО "Центр соціального розвитку "Дієва громада" Оксана Очкурова 28 серпня.

"Наразі ми працюємо в місті Свалява Закарпатської області, – розказала Очкурова. – До початку активної фази збройної агресії РФ працювали в Старобільську на Луганщині".

Уточнюється, що сама Оксана Очкурова та більшість засновників і членів ГО "ЦСР "Дієва громада" станом на 2014 рік були й залишаються переселенцями з Кадіївки (Стаханова) та Луганська. Протягом майже восьми років вони допомагали мешканцям Луганщини безпосередньо в регіоні, а після 24 лютого 2024 року роблять це у Сваляві на Закарпатті.

Підкреслюється, що громадська організація наразі тісно співпрацює зі Старобільською районною державною адміністрацією.

"Ми обробляємо три типи анкет, – розповідає Оксана Очкурова. – Що стосується тих, що було надіслано на Старобільський гуманітарний хаб, опрацьовано 250 станом на 24 серпня. З тих, що розповсюдила Старобільська РДА, ми опрацювали близько 600".

Окрема категорія анкет, за словами пані Оксани, - це ті, які заповнювали переселенці з будь-яких регіонів України, що знайшли прилисток у Закарпатті. Таких анкет серед опрацьованих за місяць – 125.

Готуючи до відправки посилку з товарами, які перед тим вдалося знайти завдяки благодійникам, ті товари доводиться певним чином сортувати.

"Можливо, якісь організації й відправляють сто коробок гуманітарної допомоги на день, – каже Оксана Очкурова. – Але ми можемо відправити стільки лише за місяць".

Вона підкреслює, що знайти благодійників, посортувати надані ними речі, урахувати, кому потрібні памперси, а кому та чи інша крупа, а згодом відправити все це в різні регіони України – це копітка праця.

Підкреслюється, що ГО "ЦСР "Дієва громада" тісно співпрацює з гуманітарним хабом Старобільської РДА.

"Наш хаб не є унікальним, кожна військова адміністрація Луганської області, кожен орган місцевого самоврядування намагається зробити усе можливе, щоб мешканці Луганщини не лишались на самоті у вирішенні життєво необхідних питань", – пише в. о. голови Старобільської РДА Володимир Череватий у Facebook.

Тим часом, як зауважує Оксана Очкурова, ГО "ЦСР "Дієва громада" разом із Старобільською РДА допомагають не лише переселенцям зі Старобільщини чи Луганщини в цілому, а всім українцям, які були змушені змінити місце проживання після 24 лютого 2022 року.

Раніше повідомлялось, що мешканці прифронтової Соледарської громади отримали медикаменти й продукти харчування.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті