Після зустрічі Орбана з путіним посли країн-членів НАТО провели зустріч у Будапешті

Посли країн-членів Північноатлантичного альянсу зустрілися вчора, 19 жовтня, в Будапешті, щоб обговорити свою зростаючу стурбованість щодо поглиблення відносин Угорщини з росією на тлі нещодавньої зустрічі угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана з главою РФ путіним, - пише DW.

"Викликає занепокоєння те, що Угорщина вирішила взаємодіяти з путіним таким чином. Як і мова, яку використовує прем'єр-міністр, щоб описати війну Путіна в Україні. І те, і те заслуговує на обговорення", - наголосив посол США в Будапешті Девід Прессман, відсилаючись на те, як Орбан на зустрічі з путіним використав російський пропагандистський термін "воєнна операція".

Посол зауважив, що коли у членів Альянсу є "законні занепокоєння щодо безпеки, ми передамо ці занепокоєння нашим союзникам і очікуємо, що вони сприймуть їх серйозно".

Раніше Прессман розкритикував Орбана за те, що той стоїть на боці "людини, чиї сили відповідальні за злочини проти людяності в Україні". Втім, угорський уряд відкинув критику, а голова адміністрації Орбана Гергей Гуяш зазначив, що "посол США не має компетенції визначати зовнішню політику Угорщини, тому що це завдання уряду Угорщини".

Як повідомлялося, прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас розкритикувала рукостискання Орбана з путіним, заявивши, що знімки Орбана, який тисне руку російському диктатору, були дуже неприємними.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті