Після слів Путіна про кількість тих, хто отримав паспорти РФ виходить, що понад 4 млн людей або вбиті, або були змушені тікати з окупованих територій - Гармаш

Аналітик Сергій Гармаш прокоментував озвучені російським диктатором Путіним цифри щодо кількості жителів окупованих РФ територій України, які отримали російські паспорти, з моменту повномасштабного вторгнення. Про це Гармаш написав у своєму Телеграм-каналі 3 квітня. 

"Путін учора назвав цікаву цифру: після двох років окупації Херсонської та Запорізької областей і 10 років окупації Донецької та Луганської - російські паспорти одержали три мільйони 200 тис. осіб.

А тепер зіставимо цю цифру з кількістю населення цих областей до війни. 

За даними Укрстату, у 2014 році в Донецькій області проживало 4,3 млн. На сьогодні РФ контролює близько 60% області, включно з обласним центром. 

У Луганській обл. на 2014 рік - 2,2 млн. РФ окупувала 98% області, разом із Луганськом.

Чисельність населення Херсонської області на 1 січня 2020 року становила 1 млн. 28 тисяч осіб. РФ контролює 70%. 

Чисельність населення Запорізької області на 1 січня 2020 року становила 1 млн 687 тис. осіб.  Окуповано 78%.

Якщо підсумувати, то в так званих "нових регіонах" до приходу туди "русского міра" проживало 9 млн 215 тисяч осіб.    Російські паспорти після півтора року анексії отримали аж (!) 3 млн. 200 тисяч...  

Для об'єктивності, відмінусуємо від 9 мільйонів - 700 тис. населення Запоріжжя і 300 тис. - Херсона, які, як і раніше, контролюються Україною. До 3 млн. 200 тис. "громадян" умовно додамо півмільйона дітей до 14 років, які можуть жити на окупованих територіях, але паспорти ще не отримують. Виходить, що понад 4 мільйони були або вбиті, або змушені тікати з місць свого проживання, покинувши все: будинки, майно, плани на майбутнє, мрії, часто - членів сім'ї та друзів...!

Щоб зрозуміти масштаб цієї біди, порівняймо: - все населення Молдови на 2022 рік - 2 млн. 500 тисяч; Латвії - 1 млн. 900 тис.; Литви - 2 млн. 800 тис., Естонії - 1 млн. 400 тис.", - написав Гармаш. 

Нагадаємо, 2 квітня путін заявив, що понад 3 млн жителів окупованих регіонів України отримали "російське громадянство" і попросив не давати паспорти терористам і "неонацистам". 

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті