Підстав для необхідності різко збільшити кількість мобілізованих немає - Веніславський

На сьогодні підстав для необхідністі розширення, прискорення або збільшення кількості мобілізаційних заходів, немає. Про це заявив представник президента у ВР, член комітету парламенту з питань безпеки та оборони Федір Веніславський в інтервʼю ВВС.

Видання нагадало, що ще наприкінці літа президент Володимир Зеленський казав, що військові звертаються до нього з проханням посилити мобілізацію. Від джерел у владі "ВВС Україна" дізнавалась, що військо потребує більше людей, адже восени планували сформувати кілька додаткових бригад та залучити туди кілька десятків тисяч людей.

“Сьогодні жодних підстав для того, щоби сказати про необхідність розширення, прискорення або збільшення кількості мобілізаційних заходів, немає”, - запевняє Веніславський.

Він нагадує, що Україна проголосила в перший день війни загальну мобілізацію. “І в рамках цієї мобілізації територіальні центри комплектації забезпечують поповнення втрат – і вбитих, і поранених”.

Звісно, визнає він, проводять мобілізацію і для формування нових резервів, “які потрібні для наступу і для звільнення територій”.

“Але підстав на сьогодні говорити, що необхідно різко збільшити кількість мобілізованих, немає”, - запевняє Федір Веніславський.

Він, як і загалом влада, визнає існування великої проблеми корупції як у ТЦК, так і під час проходження військово-лікарських комісій. Це питання на особливому контролі у президента та РНБО, силовики ледь не щодня звітують про викриття фактів хабарництва, - зазначило видання.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті