Під час удару по місту Мирноград Донецької області росіяни використали нові авіаційні бомби - Лиховій

Під час удару по місту Мирноград Донецької області росіяни використали нові авіаційні бомби. Про це заявив речник сил оборони ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.

"Спершу інформація була, що ворог застосував С-300, однак за уточненою інформацією, яка надійшла від Нацполіції, у цьому обстрілів росіяни застосували три одиниці плануючої авіабомби УМПБ Д-30СН", — розповів речник.

Використання таких авіабомб свідчить про новий етап розвитку КАБів та ФАБів у Росії.

"Ця авіабомба приходить на заміну класичним ФАБам, перетвореним у КАБи. І вони мають додаткові силові установки. Тому, на жаль, нам потрібно готуватися до нових викликів і нових задач ППО в боротьбі з цими покращеними авіабомбами", — додав Лиховій.

Раншіе німецьке видання Bild повідомляло, що РФ  розпочала масове виробництво найважчої плануючої бомби ФАБ-1500-М54.Півторатонні бомби РФ все частіше використовують

Як повідомлялося, російські війська обстріляли Донеччину, внаслідок чого троє людей загинули. Під острілами були Мирноград, Добропілля, Чвсів Яр.

Як повідомлялося, уночі росіяни завдали ракетного удару по Мирнограду, внаслідок чого є руйнування і пораненні.  

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті