Паспорти РФ, перепустки "федеральних радників" та прапор "новоросії": СБУ зібрала "врожай" в єпархіях УПЦ (МП) (ФОТО)

СБУ виявила в єпархіях УПЦ (МП) в кількох областях України російські паспорти, прапор "новоросії" й "перепустки федеральних радників РФ". Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 8 грудня.

"Служба безпеки завершила контррозвідувальні (безпекові) заходи на об’єктах УПЦ (МП), які розташовані у Херсонській, Черкаській, Житомирській та Волинській областях", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що в результаті огляду церковних приміщень у Херсоні знайдено перепустки, виписані на ім’я "федерального советника военно-гражданской администрации РФ" та російські паспорти місцевих священників. Підкреслюється, що вони отримали ці паспорти цього року, під час окупації Херсону рашистами.

Крім цього, у Красногірському Свято-Покровському жіночому монастирі на Черкащині виявлено прапор так званої "новоросії" та бібліотеку з пропагандистською літературою російських авторів.

Зазначається, що на території чоловічого монастиря Овруцько-Коростенської єпархії і Скиту у Житомирській області викрито колишніх кримінальників, які підтримують зв’язок з абонентами РФ. Наразі ці контакти перевіряє СБУ. Ще в одному монастирі Житомирщини виявили особу, яка з 2020 року перебуває у загальнодержавному розшуку як безвісти зникла.

Під час огляду приміщень Свято-Миколаївського Милецького монастиря знайдено тексти молитов за країну-агресора та російські "підручники", в яких вихваляють кремлівський режим.

"За викритими фактами розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України", – пише відомство.

Раніше повідомлялось, що в жіночому монастирі на Закарпатті черниці закликали до "пробуждєнія матушкі-Русі". СБУ це припинила.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті