Пандемія COVID-19 може завершитися цього року - глава ВООЗ

Голова ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус вважає, що пандемія коронавірусу СOVID-19 може завершитися вже цього року. Про це він сказав у ході виступу на церемонії вручення премії за внесок в охорону здоров'я, передає Укрінформ.

«Вперше щотижнева кількість зареєстрованих смертей нижча, ніж три роки тому, коли ми вперше використали слово «пандемія». Поліпшення значне. Я впевнений, що в якийсь момент цього року ми зможемо сказати, що COVID-19 закінчився як надзвичайна ситуація в галузі охорони здоров'я, яка має міжнародне значення, і як пандемія», – заявив Гебреїсус.

За його словами, зараз найважливіше, щоб ми всі засвоїли уроки пандемії. Перший – це важливість громадської охорони здоров'я. Другий урок полягає у важливості науки, а третій – у важливості співробітництва.

Минулої суботи, 11 березня, виповнилося три роки з того часу, як ВООЗ вперше заявила, що глобальний спалах COVID-19 можна охарактеризувати як пандемію.

«Однак, з точки зору ВООЗ, набагато важливіший момент настав за шість тижнів до цього, 30 січня 2020 року, коли я оголосив надзвичайний стан у сфері охорони здоров’я міжнародного значення», - сказав глава ВООЗ.

Він додав, що на той час було зареєстровано менше 100 випадків COVID-19 за межами Китаю і не було повідомлень про смерть за межами Китаю.

Через три роки було зареєстровано майже 7 мільйонів смертей від COVID-19, хоча справжня кількість смертей набагато більша.

«Однак ми зараз перебуваємо в набагато кращому становищі, ніж будь-коли під час пандемії», - наголосив Гебреїсус.

Як повідомлялось, Гебреїсус заявив, що міжнародній спільноті обов'язково необхідно встановити походження COVID-19, аби підготуватися до майбутніх пандемій.

Існує дві основні теорії походження COVID-19: його природне поширення від кажанів до тварин-посередників й зрештою людей, та випадковий витік із лабораторії.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті