П’ять зрадниць з Луганщини в якості "гонорару за референдум" отримають до 10 років ув’язнення

П’ять мешканок Луганської області предстануть перед судом за організацію псевдореферендуму в Лисичанську та Станиці Луганській. Про це повідомила Луганська обласна прокуратура 17 березня.

"За процесуального керівництва Лисичанської та Щастинської окружних прокуратур Луганської області заочно повідомлено про підозру п’ятьом громадянкам України у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України)", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що у вересні 2022 року п’ятеро мешканок Луганщини брали участь в організації та проведенні псевдореферендуму на окупованій території регіону.

Уточнюється, що троє з них – жительки міста Лисичанськ. Вони були так званими "членами дільничних виборчих комісій" в місті, а одна очолила таку "комісію" та залучала до протиправної діяльності інших осіб. Ще двоє підозрюваних – мешканки смт Станиця Луганська, були так званими "членкинями територіальних виборчих комісій".

Підкреслюється, що фігурантки особисто складали списки виборців, видавали так звані "бюлетені" для голосування, вели їх підрахунок та складали протоколи голосування.

"Наразі вирішується питання щодо оголошення їх у розшук, – сказано в повідомленні. – Особам загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права до 15 років обіймати певні посади або займатися певною діяльністю та з можливою конфіскацією майна".

Раніше повідомлялось, що колаборантка із Сєвєродонецька, яка "зливала" позиції ЗСУ отримала 15 років позбавлення волі.

Статті

Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Всі статті