"Зливала" позиції ЗСУ: колаборантка із Сєвєродонецька отримала 15 років позбавлення волі

Суд в Україні виніс вирок колаборантці, яка "зливала" позиції ЗСУ у Сєвєродонецьку. Про це 21 лютого повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

"Прокурори в суді довели, що засуджена з 24 лютого по жовтень 2022 року, перебуваючи на території Луганської області, збирала та передавала представнику РФ інформацію про розташування військової техніки Збройних сил України у місті Сєвєродонецьк", - повідомили представники ОГП.

Також жінка передавала окупантам інформацію про місцевих жителів, які брали участь у мітингах на підтримку України та проти російської окупації на території нашої країни. Надалі росіяни затримували наших патріотів та, ймовірно, ліквідували.

У результаті суд засудив колаборантку до 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ викрила понад 30 педагогів-колаборантів, які займалися русифікацією захоплених шкіл, у тому числі у Сєвєродонецьку.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті