Окуповані Олешки на Херсонщині затоплені на 90%, росіяни забороняють жителям залишати місто - мер

Тимчасово окуповані Олешки на Херсонщині вже затоплені на 90% після підриву Каховської ГЕС. Про це 7 червня в ефірі "Українського радіо" заявив мер міста Євген Рищук.

"Олешки затоплені десь на 90%, можливо трохи більше. Тобто в місті дуже мало сухої території", - заявив він.

За його словами, багато будинків у місті затоплено майже під дах. На вулицях же рівень води сягає трьох метрів. Водночас Рищук зазначив, що вода прибуває далі, але оскільки в Новій Каховці вода вже почала спадати, очікується, що її рівень знизиться і в Олешках приблизно за добу або дві.

"Інше питання - чи піде вона зовсім на нуль, чи просто впаде рівень? Тому що рівень води сьогодні в місті - 2-3 метри. Будинки затоплені майже під дах. Крім того, місто Олешки має низини. Тож там рівень води піднявся до 4 метрів. Тобто ситуація з підтопленням важка", - додав міський голова.

При цьому, попри важку ситуацію в населеному пункті, росіяни нічого не роблять, щоб допомогти людям в Олешках. Ба більше, тих жителів, які хочуть виїхати з міста самостійно, не випускають.

"Мені люди з деяких населених пунктів пишуть і телефонують, що росіяни не випускають людей, які самі хочуть виїхати. Тому люди з учорашньої ночі сидять на дахах. Крім того, коли росіяни прийшли в місто і в села, вони конфіскували всі плавзасоби в населення. Тобто знайти човни - проблема", - додав Рищук.

При цьому навіть попри те, що після окупації в місті залишилося близько 20% від довоєнного населення, йдеться про вісім тисяч осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські війська й самі зазнали втрат у людях і техніці через неготовність до наслідків підриву ГЕС.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті