Окупанти стягують на схід України дедалі більше авіації та нарощують обстріли – Гайдай

Російські окупанти стягують на фронт у Луганській області дедалі більше авіації та посилили обстріл українських позицій. Про це 16 лютого у Telegram повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Постійно атаки йдуть, підключають вже важку техніку, підключають уже авіацію. Для того, щоб розстрілювати, бомбардувати наші позиції. Але ситуація контрольована, всі ці атаки відбиваються. Техніку так само знищують, але окупантів дуже багато", - заявив чиновник.

Накопичення літаків та гелікоптерів на Луганщині означає, що окупанти готуються до наступу, упевнений Гайдай. При цьому наші захисники борються із цією загрозою за допомогою мобільних зенітних комплексів.

"Навіть зараз ми бачимо, що і літаків, і гелікоптерів справді побільшало. Авіаційних ударів побільшало по наших позиціях. Але важко розмістити на лінії фронту якийсь стаціонарний чи великий протиповітряний комплекс. Наші військові, нацгвардійці, прикордонники збивають із ПЗРК літаки, гелікоптери", - сказав Гайдай.

Нагадаємо, напередодні голова Луганської ОВА повідомляв, що на фронті у Білогорівці та на Кремінському напрямі загострення, росіяни атакують хвилями за підтримки авіації.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті