Окупанти призупинили наступ на трьох східних напрямках, зосередившись на Авдіївці

Російські війська протягом доби не вели наступальних дій на Лиманському, Шахтарському та Запорізькому напрямках, натомість сконцентрували зусилля на захопленні Авдіївці, де і відбувається значна частина штурмів. Про це повідомив Генштаб ЗСУ в зведенні ввечері 23 листопада.

Так, на Авдіївському напрямку окупанти за підтримки авіації вели безуспішні штурмові дії східніше Новокалинового, Авдіївки та Первомайського. Тут наші воїни відбили 18 атак. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Бердичі, Степове, Авдіївка, Первомайське, Невельське Донецької області.

За підтримки авіації ворог також вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки, де Силами оборони відбито 11 атак. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинились близько 10 населених пунктів Донецької області, серед них Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Побєда, Новомихайлівка.

Водночас на Бахмутському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії біля Кліщіївки та Андріївки, де Силами оборони відбито 10 атак. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Часового Яру, Богданівки, Кліщіївки, Торецька. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема, Часів Яр, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Нью-Йорк. 

На Лиманському, Шахтарському та Запорізькому напрямках армія РФ наступальних (штурмових) дій не вела, проте завдала авіаударів в районах Серебрянського лісництва Луганської області та Спірного, а також поблизу Водяного та Урожайного Донецької області. 

Як повідомлялося, Сили оборони утримують зайняті раніше позиції на лівобережжі Дніпра.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті