Окупанти пішли в масований наступ на двох напрямках фронту в Донецькій області – ЗСУ

Російські окупаційні війська розпочали масований наступ на ділянках фронту в районі Авдіївки та Мар'їнки Донецької області. Про це в ефірі телемарафону 11 грудня повідомив речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

"Вчора ворог розпочав масовані наступальні дії за підтримки бронетехніки саме на Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Активно застосовує авіацію, керовані авіабомби. Здійснив 15 авіаударів. Загалом на Таврійському напрямку відбулося 72 бойових зіткнення за добу. Це дуже багато. Більшість з них – на Донеччині", - сказав Штупун.

Зокрема, за його словами, під Авдіївкою росіяни намагаються оточити українські війська з півночі та півдня, проте ЗСУ стійко тримають оборону. 

"За добу ворог втратив на Донеччині майже 400 осіб. Вже фіксуються випадки, коли для поповнення втрат ворог перекидає неекіпірований особовий склад, який змушений знімати засоби захисту з поранених і мертвих окупантів", - додав речник Таврійського напрямку. 

Він зазначив, що окупанти отримали наказ захопити Авдіївку та Куп’янськ, що на Харківщині, до президентських виборів у РФ, які відбудуться у березні 2024 року.

"Жорсткі бої тривають. Минулої доби зафіксовано біля 50 штурмових дій, які відбувалися одночасно. Резерви ворог витрачає, але натомість намагається затягнути більше живої сили та бронетехніки. Наразі ми відбиваємося і нищимо ворога", - наголосив Штупун.

Як повідомлялося, в районі Авдіївки за останні тижні здалися в полон близько 80 окупантів.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті