В районі Авдіївки за останні тижні здалися в полон близько 80 окупантів

Близько 80 російських загарбників добровільно здалися в полон українським військовим за останні тижні в районі Авдіївки. Про це повідомив речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону 4 грудня.

За його словами, війська РФ проводять активні піхотні атаки поблизу прифронтового міста, проте безуспішно. Сили оборони за минулу добу відбили тут 21 спробу штурму.

"За добу ворог втратив 429 осіб живої сили та 21 одиницю військової техніки. Ще декілька окупантів здалися в полон. Слід зазначити, що за останні три тижні на Таврійському напрямку такий вибір вже зробили близько 80 окупантів", - сказав Штупун.

Також він підтвердив інформацію про ліквідацію російських окупантів, які розстріляли українських військових на Авдіївському напрямку. Відкрито кримінальну справу щодо цього злочину.

"Триває відповідне розслідування, матеріали якого потім будуть передані до міжнародних інституцій, які займаються воєнними злочинами. Можу підтвердити, що в ході подальших бойових дій та група російських окупантів, яка вчинила цей злочин, перестала існувати", - зазначив речник.

Раніше голова Авдіївської МВА Віталій Барабаш повідомив, що ЗСУ ліквідували всіх росіян, причетних до розстрілу беззбройних воїнів біля Степового.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті