Окупанти пішли в масований наступ на двох напрямках фронту в Донецькій області – ЗСУ

Російські окупаційні війська розпочали масований наступ на ділянках фронту в районі Авдіївки та Мар'їнки Донецької області. Про це в ефірі телемарафону 11 грудня повідомив речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

"Вчора ворог розпочав масовані наступальні дії за підтримки бронетехніки саме на Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Активно застосовує авіацію, керовані авіабомби. Здійснив 15 авіаударів. Загалом на Таврійському напрямку відбулося 72 бойових зіткнення за добу. Це дуже багато. Більшість з них – на Донеччині", - сказав Штупун.

Зокрема, за його словами, під Авдіївкою росіяни намагаються оточити українські війська з півночі та півдня, проте ЗСУ стійко тримають оборону. 

"За добу ворог втратив на Донеччині майже 400 осіб. Вже фіксуються випадки, коли для поповнення втрат ворог перекидає неекіпірований особовий склад, який змушений знімати засоби захисту з поранених і мертвих окупантів", - додав речник Таврійського напрямку. 

Він зазначив, що окупанти отримали наказ захопити Авдіївку та Куп’янськ, що на Харківщині, до президентських виборів у РФ, які відбудуться у березні 2024 року.

"Жорсткі бої тривають. Минулої доби зафіксовано біля 50 штурмових дій, які відбувалися одночасно. Резерви ворог витрачає, але натомість намагається затягнути більше живої сили та бронетехніки. Наразі ми відбиваємося і нищимо ворога", - наголосив Штупун.

Як повідомлялося, в районі Авдіївки за останні тижні здалися в полон близько 80 окупантів.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті