Окупанти звинуватили ЗСУ в обстрілі колонії в Оленівці, де нібито загинули 40 українських полонених. В Україні заперечують

Окупанти звинуватили ЗСУ в обстрілі в'язниці в Оленівці, де перебувають українські військовополонені, - повідомляють сепаратистські телеграм-канали.

"Вночі укри вдарили імовірно Хаймерсом по в'язниці в Оленівці. Пряме потрапляння до Барака з полоненими. Підсумок станом на даний момент: 40 загиблих, 130 поранених. Поки розбирають завали. Цифри можуть збільшитися", - йдеться у повідомленні.

За їхньою інформацією, у колонії утримуються українські військовополонені, зокрема з "Азова".

Пізніше в Міноборони РФ підтвердили інформацію про удар по слідчому ізолятору в Оленівці.

"Сьогодні вночі українські силовики вдарили ракетами HIMARS по слідчому ізолятору в Оленівці на Донбасі, де утримуються військовополонені українські військові, в тому числі бойовики формування "Азов", загинули 40 і поранені 75 військовополонених українців, поранено також 8 співробітників ізолятора", - йдеться у повідомленні. .

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко назвав цю інформацію черговою брехнею.

"Поки немає точної інформації, але лінія фронту не дозволить завдати арт удару по Оленівці нічим, крім HIMARS і зрозуміло, що навіщо? Враховуючи свідчення полонених та звільнених із фільтраційної в'язниці в Оленівці про тортури та страти росіян наших українців, після вчорашнього відео про тортури та вбивство українського бранця це може бути лише одне – чергове знищення доказів військових злочинів. Нелюдяності у росіян на це вистачить", - написав він у Telegram.

Він також нагадав, що у цих в'язницях утримуються не лише "азовці", але не менше 10 тис. цивільних маріупольців, заарештованих під час проходження фільтрації.

Як повідомлялось раніше, у соцмережах просять допомогти ідентифікувати російського військового злочинця, який на камеру садистськи катував українського полоненого і кастрував його.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті