Норвегія надасть Україні майже 200 мільйонів доларів для закупівлі газу

Норвегія підписала угоду про надання Україні фінансування в розмірі майже 200 мільйонів доларів для закупівлі природного газу цієї зими. Про це йдеться у заяві норвезького уряду 21 листопада, повідомляє "Суспільне".

Зазначається, що кошти, які є частиною раніше оголошеного пакету допомоги в 10 мільярдів крон, надійдуть через Європейський банк реконструкції та розвитку.

"Україна спеціально звернулася до Норвегії з проханням про підтримку закупівель природного газу цієї зими. Час має вирішальне значення, і ми дуже раді, що ЄБРР стане нашим партнером у здійсненні закупівель газу", – зазначив міністр фінансів Норвегії Трюгве Слагсволд Ведум.

У заяві також уточнюється, що український "Нафтогаз" буде формальним одержувачем газу в Україні, тоді як платежі здійснюватимуться безпосередньо європейським постачальникам газу, "які отримали попереднє схвалення".

Як раніше повідомлялося, уряд Норвегії ухвалив рішення про переведення 1,5 мільярда крон на військову підтримку України.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті