Норвегія ввела нові санкції проти росії - до списку потрапили 87 осіб

Норвегія запровадила новий пакет санкцій проти росії та кремлівського режиму. Про це 4 квітня повідомили представники норвезького уряду.

До санкційного списку потрапили 87 осіб і 34 юридичні особи. Запроваджені санкції були ухвалені ЄС у десятому пакеті, оголошеному 25 лютого 2023 року.

Загалом Норвегія вже запровадила санкції проти 1678 фізичних та юридичних осіб із росії. Також уряд Норвегії продовжив зобов'язання щодо заморозки активів росіян, торгівлі цінними паперами та іншими інструментами грошового ринку. Влада продовжила заборону для громадян РФ обіймати керівні посади в органах управління.

У рамках 10-го пакета санкцій було введено нові обмеження на імпорт із росії бітуму, асфальту, синтетичного каучуку і сажі. Також Норвегія розширила заборону на експорт продуктів подвійного значення, які можуть використовуватися військово-промисловим комплексом росії.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Норвегія і Данія передадуть Україні вісім тисяч артилерійських снарядів.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті