Норвегія та Данія передадуть Україні 8 тисяч артилерійських снарядів

Уряди Норвегії та Данії погодилися співпрацювати задля надання Україні 8 тис. артилерійських снарядів, причому Осло відправить 155-мм артилерійські снаряди, а Копенгаген — відповідні підривники. Про це оголосили у міністерствах оборони Данії та Норвегії, - передає Укрінформ із посиланням на Baha.

"Україна має значну потребу в артилерійських боєприпасах. Норвегія зробить свій внесок там, де ми можемо. Для безпеки як Європи, так і Норвегії важливо, щоб Україні вдалося відбити напад росії", - заявив міністр оборони Норвегії Бьорн Арільд Грам.

У міністерстві додали, що ця допомога доповнить рішення Данії про передачу Україні 19 самохідних гаубиць Caesar.

Як повідомлялось, уряд Данії заявив, що цього року створить фонд у розмірі 7 мільярдів данських крон (1,01 мільярда доларів США) для військової, цивільної та бізнес-допомоги Україні.

Фонд, який було погоджено із більшістю партій у парламенті, спрямує 5,4 мільярда данських крон на військову допомогу. Ще 1,2 мільярда підуть на цивільну допомогу, а на зусилля данських компаній щодо відновлення України буде виділено 0,4 мільярда данських крон.

Наприкінці 2022 року уряд та парламентські партії Данії погодилися виділити ще 300 мільйонів данських крон (майже $43 мільйони) для закупівлі зброї та обладнання для України.

Також 13 лютого цього року Данія передала Україні всі свої самохідні гаубиці типу CAESAR.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті