Німеччина та Нідерланди готові продовжувати підтримку України - спільна заява

Німеччина і Нідерланди заявили про готовність продовжувати підтримку України. Відповідні заяви зробили керівники урядів обох країн Олаф Шольц і Марк Рютте на спільній пресконференції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у понеділок закликав західних союзників послати "сигнал" президенту росії путіну, відновивши підтримку України, оскільки політичні розбіжності загрожують перешкодити наданню допомоги.

Війна Росії в Україні - це війна, яка, ймовірно, "затягнеться надовго", сказав Шольц.

"Тому важливо сформулювати довгострокову перспективу, згідно з якою ми готові підтримувати Україну доти, доки це необхідно, і тією мірою, якою це необхідно", - наголосив він.

За словами Шольца, путін "сподівається, що готовність наших країн зробити те, що необхідно, і сформулювати необхідну підтримку зменшиться".

"Це було б дуже важливим посланням, якби ми сказали йому: не розраховуйте на це," - додав канцлер.

У свою чергу прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте висловив упевненість у тому, що Нідерланди продовжать підтримувати Україну, після того як ультраправі перемогли на національних виборах минулого місяця.

"Я переконаний, що в Нідерландах у нас є значна більшість... проукраїнськи налаштованого населення, яке забезпечить нам подальшу підтримку України", - сказав Рютте.

Нагадаємо, раніше Шольц пообіцяв, що підтримає Україну, якщо інші союзники ослабнуть. 

Як повідомлялося, Нідерланди виділяють додаткові 2 млрд євро для підтримки України.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті