Німеччина додатково виділяє 1 мільярд євро на облаштування біженців

У Німеччині на нараді представників федерального та земельних урядів ухвалено рішення, що федеральний бюджет додатково виділить на прийняття та облаштування біженців ще 1 млрд євро. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Як повідомляється, канцлер Німеччини Олаф Шольц після закінчення наради повідомив, що за підсумками обговорень, вирішено додатково виділити з федерального бюджету 1 млрд євро на витрати федеральних земель, пов'язані з прийняттям, розміщенням та забезпеченням біженців.

Нагадаємо, цього року Берлін уже збільшував фінансування видатків земельної влади на облаштування біженців на 2,75 млрд євро.

Загалом витрати Німеччини на біженців, включно з тими, хто приїхав з України, мають становити 16 млрд євро. Багато громад заявляють, що перебувають на межі можливостей приймати та розміщувати біженців.

За даними Федерального відомства у справах міграції та біженців, з початку 2023 року в Німеччині було подано 101 981 прохання про притулок – на 78% більше, ніж за аналогічний період минулого року. У цій статистиці не враховуються громадяни України – їм можна не подавати офіційне прохання про притулок.

Як повідомлялося, влада Латвії виділить 4 млн євро на навчання українських біженців латиській мові. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті