Влада Латвії виділить 4 млн євро на навчання українських біженців латиській мові

Уряд Латвії ухвалив рішення виділити чотири мільйони євро на навчання українських біженців латиської мови. Про це 23 квітня повідомив портал Delfi.

"Цивільні особи України в Латвії хочуть все більше і більше залучатися до працевлаштування. Для забезпечення ширших можливостей для роботи, а також для сприяння соціально-економічній інтеграції людей у латвійське суспільство необхідне знання латиської мови", - заявили у пресслужбі Міністерства культури.

Для того, щоб забезпечити навчання мови, латвійська влада вирішила профінансувати програму популяризації використання латиської мови серед громадян України. Домагатися цього хочуть за допомогою безкоштовних уроків латиської мови, починаючи з рівня володіння мовою А1, для повнолітніх громадян України.

Фінансування має допомогти в організації курсів латиської мови до 31 грудня цього року. На реалізацію проєктів програми, що адмініструється Фондом інтеграції суспільства (SIF), виділено 3 990 400 євро, а на адміністрування програми - ще 39 436 євро.

Зазначається, що 2023 року планується прийняти в Латвії 40 000 українських громадян, з яких 65% або 26 000 будуть дорослі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Німеччина виділить додатково 112 мільйонів євро на житло для переселенців.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті