Німеччина до зимового пакету допомоги Україні додасть надводні дрони

Німеччина планує передати Україні надводні безпілотники. Про це  повідомило  Міністерство оборони ФРН після зустрічі партнерів у рамках "Рамштайну".

Зазначається, що надводні дрони увійдуть до "зимового" пакету допомоги вартістю 400 мільйонів євро. 

"Другий зимовий пакет для більшої стійкості. Зимове спорядження, пакети запчастин для вже поставлених систем та транспортні засоби покликані посилити стійкість українських збройних сил на найближчі місяці. Цьому також слугуватиме контейнерний мобільний польовий госпіталь, який вже було доставлено.

Крім того, 50 надводних безпілотників допоможуть дати відсіч агресору не лише на суші, а й на морі. Окремі проекти реалізуються за рахунок пожертв зі складів Бундесверу, а також спільно з промисловими партнерами. Обіцяне обладнання має бути передане Україні якнайшвидше", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Німеччина анонсувала новий пакет допомоги для України на 400 млн євро.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті