Німецькі бронємашини Dingo вже на озброєнні українських десантників

Українські десантно-штурмові війська використовують німецькі броньовані автомобілі Dingo. Фото цієї техніки опублікували в Командуванні десантно-штурмових військ, - повідомив "Мілітарний".

Техніку показали під час заходів, присвячених дню Десантно-штурмових військ ЗСУ. Це перше фото переданих Німеччиною машин в українських військах.

Dingo ATF виробництва компанії Krauss-Maffei є на озброєнні війська Німеччини та Люксембургу.

Машина виготовлена на шасі Unimog. Техніка призначена для патрулювання та розвідки. Конструкція машини має витримувати вибухи мін, саморобних вибухових пристроїв, а також кулі стрілецької зброї, уламків артилерійських снарядів, гранат тощо.

На даху машини розміщена стандартна станція озброєння KMW 1530 з розвідувальної бронемашини Fennek.

До станції входить кулемет 7,62-мм MG3 також передбачено місця кріплення станкового гранатомету HK GMG і важкого 12,7-мм кулемету Browning M2. Керувати зброєю можна або безпосередньо, або дистанційно з кабіни. Машини є в різних модифікаціях – транспортні, санітарні, розвідувальні, командно-штабні машини, машини з системами РЕБ.

Всього Німеччина планує передати Україні 50 одиниць Dingo.

Як повідомлялося, Німеччина передала Україні 30 бронеавтомобілів Dingo, ракети до IRIS-T та тягачі M1070 Oshkosh.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті